torsdag 4 september 2008

Namngivning

Vi har bestämt oss för att ha en namngivningfest för småttingarna tillsammans med vår familj och våra närmsta vänner. Vill fira att de äntligen kommit med de som står oss nära. Massa funderingar om hur cermonin ska gå till dock. Ska vi ha musik, dikter, vad ska sägas osv. Vet inte ens om vi ska skicka ut skriftliga inbjudningar eller inte. Vill att det ska bli en varm, opretantiös fest, men vet inte hur vi ska få till det. Har inte varit på mer än en namngivningsfest. Någon som har några förslag på dikter, upplägg m.m.?

I övrigt är det dags för andra träffen med föräldragruppen idag. Ska bli intressant. S och J är inne i en gnällig period, så det är lite skakigt att träffa folk. J vägrar dessutom helt plötsligt amma, så jag är lite ledsen och orolig för att det ska hålla i sig. Vad som är bra just nu är att de har börjat få mer rutiner även på dagen och sover ett längre pass på förmiddagen och ett på eftermiddagen. Dessutom fick vi tips på tvillingklubben om att mata upp dem i sömnen innan vi somnar, så det provade vi igår vid elvatiden och de sov sen som små änglar fram till halv fem.

5 kommentarer:

Kapybaran sa...

vi har haft namngivningar båda gångerna, supermysigt.
har ett par dikter som anspelar lite på barnlängtan, kan maila dem när jag kommer hem.

Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...

Den bästa namngivningsfest jag varit på var helt cermonilös.

Vi inbjudna (de närmsta vännerna och släkten) serverades tårta och kakor i morfärldrarnas vardagsrum, och så ställde sig föräldrarna upp och hälsade oss alla välkomna och presenterade den lilla flickan, berättade vad hon skulle heta och varför, och sedan hade vi bara trevligt tillsammans.

lillawi sa...

Tyvärr inga tips på namngivningsceremoni, men fina dikter, namnens betydelse och kanske nån utvald sång, gärna om nån kan komma och spela?

"Matade upp dem i sömnen"?

lillawi

Anna-Bell sa...

Låter mysigt med en namngivningsfest! Vi döpte Prinsen i kyrkan men ärligt talat, OM vi skulle ha lyckan att få ännu ett barn gör jag inte om samma sak igen. Namngivning i hemmamiljö låter väldigt bra. Det var helt kaos på Prinsens dop. (Tror att det är ett av mina första inlägg i bloggen)
Lycka till med tillställningen!

Ribbolita sa...

Tack för tipsen!

"Matade upp dem i sömnen" = gav dem flaskan utan att väcka dem först, så att de äter halvt i sömnen. Fungerade hur bra som helst.