tisdag 25 mars 2008

v. 30 (29+0)

Sov exakt hur dåligt som helst i natt. Vaknade varannan timme hela natten och höll på att bli galen för att jag inte kunde andas, hade ont i ryggen, var kissnödig etc. Morr. Sjukt skönt att veta då att jag kunde sova middag hela dagen om jag ville. Detta med att vara sjukskriven har helt klart sina fördelar.

Påsken har varit mycket bra. Vi har träffat familj och vänner, ätit god mat, tittat på film, gått promenader, ätit godis och latat oss. Jag har även kommit igång med gravidyoga och hunnit med två pass under helgen, vilket jag är mycket nöjd med. Ställningarna är så pass okomplicerade att det inte är något problem att utföra dem hemma. Mycket bra.

Vi var på tillväxt-UL i torsdags. Det var inte roligt alls när UL-barnmorskan fick en rynka i pannan och sa att hon ville att UL-läkaren skulle titta också eftersom killen var lite liten. Då var det verkligen toppenskönt att vara på UltraGyn och att specialist UL-läkaren kunde ta emot inom tio minuter. Han tittade på alla flöden i navelsträngarna och till min livmoder och allt såg bra ut. Han sa att det var det viktiga, men att han ville följa upp med ett nytt UL om två veckor. Vår vanliga läkare sa att det var helt ok om de var lite små, så länge de följde sina egna kurvor och att det var därför som de ville göra tätare kontroller. För att se om det var så. Alternativet är att de tar ut småttingarna i förtid, men då måste ju riskerna med att låta dem vara kvar väga över. Så var det verkligen inte nu. Det kändes lite bättre när vi gick där ifrån, men ändå skakigt. Vi vill ju bara att de ska säga att allt ser toppen ut.

Sötsmåttingarna, som sparkar så att det står härliga till nästan hela tiden. Nu ligger båda med huvudet nedåt, mycket trevligt för min blåsa... Igår blev killen ilsken som ett bi när jag lade mig på hans sida för att sova. Han sparkade och sparkade, men jag vägrade byta sida. Någon måtta får det ju vara. Jag kan inte gärna sova bara på en sida. Det är svårt nog som det är att få till lite sömn.

6 kommentarer:

Åsa sa...

Vad härligt det låter ändå. Sparkar och egna personligheter.
Jag ser verkligen fram emot att träffa dig! Eftersom vi gick igenom våra ivfer samtidigt känner jag på nåt vis en "samhörighet" med dig. Kram

Frida sa...

Min lilla Stella var också lite liten, vilket upptäcktes i ungefär samma vecka som du, men det var ingen fara, och jag gick till v35+1, och då var det min havandeskapsförgiftning som gjorde att de fick komma ut. Så det behöver inte betyda nånting! Håller tummarna för dig och dina småttingar!

Anna sa...

Jag fick problem med flödet i navelsträngen när Lilla My låg i magen (orsaken var stress) och lillgumman blev tillväxthämmad. Tillväxten kan vara lite dålig, det är flödet de koncentrerar sig på när de undersöker. OM flödet blir under en viss nivå kommer de att lägga in dig och göra tätare kontroller. Detta för att se om flödet skulle sjunka riktigt ordentligt - då gör de kejsarsnitt inom 24 timmar.

Skriver detta för att lugna dig. Flödet i navelsträngen är någonting som de kan hålla mycket bra koll på. En (eller två!) magra ungar är mycket bättre än en (eller två!) ungar som får komma ut tidigare. De försöker alltså hålla kvar barnen i magen så länge som möjligt - och om det behövs kommer de att göra mycket täta kontroller. För mig blev det CTG varje dag och flödeskoll varannan. Av och till låg jag inlagd på BB för att de skulle vara på säkra sidan.

Alltså, du är i säkra händer. Det är inte roligt, det ni går igenom MEN det är jobbigare för mamma och pappa än för barnen.

Kapybaran sa...

lugnande ord även från mig: Piff var ju liten och vi sprang (nåja, vankade) på tillväxtUL varannan vecka, men även där var det kurvan som var den viktiga.
När Piff tappade mot sin kurva, det var då vi fick göra flödesmätningar/ctg var tredje dag. Som Anna säger, de satsar på att ha de små inne så länge de mår bra och de har bra koll på om de gör det!
Dessutom var Piff en piggelinis på 2,2 kg när hon väl kom :-)

Unknown sa...

Bra att du har fått så lugnande besked från tjejerna här.
Ville bara säga att det var jättekul att träffa dig och de andra bloggartjejerna igår.
Kram, Kaica

Unknown sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.